Aktualności

12 lipca 2016 12:55 | Aktualności

Nominacja do Perły i wyróżnienie w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" w Medyni Głogowskiej.

Koło Gospodyń Wiejskich w  Krzeszowie zdobyło nominację do nagrody "Perła 2016" w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów za produkt: "FARSZ Z DUDAMI" oraz wyróżnienie w tym samym konkursie za produkt: "FARSZ DO KRZESZOWSKICH GOŁĄBKÓW" podczas Jarmarku Gancarskiego zorganizowanego w Medyni Głogowskiej   dnia 10 czerwca 2016 r.

Farsz z dudami to nadzienie do pierogów wykonywane według starodawnej procedury, którego głównym składnikiem są płucka wieprzowe. Natomiast Farsz do gołąbków krzeszowskich stworzony został z pęcaku (kiedyś bardzo popularnego na podkarpackich stołach ) oraz mięsa mielonego wieprzowego okraszonego naszymi słynnymi śliwkami krzeszowskimi.

Przeczytano: 329 razy.| Wydrukuj|Poleć znajomemu|Do góry

Zdjęcia: